• 043-6012270
  • info@valkfysio.nl

Medical taping

Het toepassingengebied van het Medical Taping Concept mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen of blauwe plekken, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog), spieren met te lage spanning stimuleren, te hoge spanning in de spieren verminderen en gewrichten tegen overbelasting beschermen, pijn dempen, ontstekingen verminderen, bewegingsuitslag beïnvloeden, bewegingsgevoel verbeteren en hoofdpijnklachten behandelen.

De basis van het ‘Medical Taping Concept’ werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Door middel elastische tapesoorten met verschillende kleuren worden weefsels op verschillende manieren beïnvloed. Tevens wordt gewerkt met kleine rastertjes. De tape is waterbestendig. Een enkele persoon reageert allergisch op de tape, vaak is dit ook nog afhankelijk van de kleur. Bij irritatie is het verstandig om de tape te verwijderen.