• 043-6012270
  • info@valkfysio.nl

Vergoedingen

DTF

DTF betekent directe toegangkelijkheid fysiotherapie. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht bij uw fysiotherapeut/manueel therapeut. Deze beoordeelt door middel van een screening of u op de juiste plaats bent. Indien er redenen zijn om toch uw arts te raadplegen verwijst uw therapeut u terug naar uw arts. Soms is het nodig om verder diagnostiek uit te voeren.

 

Chronisch

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Als u dus in een jaar met een chronische verwijzing begint, hoeft u het jaar erop niet de eerste 20 behandelingen van uw aanvullende verzekering te betalen. U kunt bij uw verzekering ook navragen hoe het zit. Als uw aanvullend pakket kleiner is dan die 20 behandelingen, zijn een aantal behandelingen voor uw eigen rekening. U kunt bij ons en bij uw verzekering navragen om hoeveel behandelingen/welk bedrag dit dan gaat.

Klik hier voor de lijst met chronische aandoeningen.

 

Fysiotherapie

U kunt gebruik maken van fysiotherapie, de behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoedt door uw ziektekosten verzekering, indien u een aanvullende verzekering heeft. Het is ook altijd mogelijk om fysiotherapie zelf te betalen indien u geen aanvullend pakket heeft of van meer behandelingen gebruik maakt dan in uw pakket zitten. De vergoedingen kunnen bestaan uit en budget of uit een aantal behandelingen. De behandelingen uit uw aanvullende verzekering worden niet in mindering gebracht bij uw eigen risico. Voor verdere informatie hierover kunt u informatie inwinnen op www.fysiotherapievergoedingen.nl of www.independer.nl.