• 043-6012270
  • info@valkfysio.nl

Zwangerfit

ZwangerFit® een actieve zwangerschapscursus.Bij ValkFysio kunt u ook terecht voor de zwangerschapscursus ZwangerFit® pre- en postpartum. Bent u zwanger en wilt u actief blijven tijdens de zwangerschap? Wilt u op uw eigen niveau blijven trainen? Wilt u snel weer fit zijn na de zwangerschap? Dan is ZwangerFit® een zwangerschapscursus voor u.

ZwangerFit® is een actieve cursus voor zwangere vrouwen waarbij activiteit op de voorgrond staat en gecombineerd wordt met informatieverstrekking en ontspanning. De cursus wordt gegeven onder de begeleiding van een fysiotherapeut die opgeleid is tot ZwangerFit®docent.

Verschillende gebieden en inzichten worden in de cursus gebundeld en vormen samen een geheel. Dit ziet u in de cursus terug in de vorm van oefeningen, ontspanning en informatieverstrekking. Zo kunt u tijdens én na uw zwangerschap onder begeleiding werken aan uw conditie, beweeglijkheid en vitaliteit. Het voordeel hierbij is dat uw ZwangerFit®docent als fysiotherapeut ook specifiek voor u oefeningen én aanpassingen in het programma kan verwerken wanneer dit nodig is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rugklachten, bekkenklachten en mobiliteitsproblemen. Vanaf 20 weken bent u van harte welkom om deel te nemen aan de prepartum-cursus die 10 weken duurt. Wanneer u na de zwangerschap ook graag nog verder traint om zo snel mogelijk weer fit te zijn kunt u over het algemeen 4-6 weken na de zwangerschap weer komen trainen en deelnemen aan de postpartum-cursus.

Wat houdt de cursus in?

Voor de bevalling

Een les duurt 60 minuten. Hierbij wordt er gestart met een warming-up, deze wordt opgevolgd door een training ter verbetering van de conditie. Vervolgens wordt gericht geoefend met als doel algemene spierversterking en coördinatieverbetering. Hierbij wordt tevens speciale aandacht gegeven aan stabilisatie, coördinatie en spierversterking van de bekkenbodem. Tot slot komen oefeningen ter ontspanning en ademhalingsoefeningen aan bod.

In iedere les wordt het actieve deel aangevuld met een informatieve gedeelte. In dit informatieve gedeelte zullen verschillende onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de zwangerschap, de baring én de periode na de zwangerschap. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan klachten tijdens de zwangerschap en wat hieraan gedaan kan worden. Onderwerpen als de baring, de bekkenbodem en ademhalingstechnieken worden besproken.

De 9de les is een speciale les waarbij de partner of familielid van harte welkom is om ook deel te nemen aan de les.

Na de bevalling

Na de geboorte van de baby kan vanaf 6 weken al geoefend worden. Vanaf 6 weken na de bevalling bent u van harte welkom om deel te nemen aan onze postpartum-cursus. De lesopbouw zal overeen komen met de prepartum-cursus. De aandacht wordt tijdens deze lessen extra gevestigd op de buik- en bekkenbodemspieren, de houding, tiltechnieken, algemene conditie, kracht en informatieverstrekking voor moeder en kind. Op deze manier bent u snel weer fit na de bevalling en kunt u na de cursus op uw eigen niveau weer uw sportactiviteiten oppakken en op een verantwoorde manier tilactiviteiten uitvoeren.

Kosten en vergoedingen

Voor de ZwangerFit®-cursus heeft u de mogelijkheid om per les of voor 10 lessen (1 cursus) te betalen.

  • Per les € 12,50
  • 10 lessenpakket € 99,00

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar is het mogelijk dat een vergoeding voor ZwangerFit® in uw verzekeringspakket zit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verzekering.

Lestijden

De ZwangerFit®-cursus prepartum (voor de bevalling) vindt plaats op dinsdag van 20.15  – 21.15 uur.

Voor meer informatie over lestijden, kosten en andere vragen kunt u contact opnemen met de praktijk.